Iklan

Friday, 17 June 2011

Berakhirnya Nora elena

Huhhhhh!!!..lega...(kalau tak sesak nafas)..nak menunggu episod demi episod drama paling menarik tahun ni..(Nora Elena)..Kalau dilihat pada tajuknya tak de ape pun istimewa tentang cite ni tapi bile dah tengok..layannnnn (kat atas kepala kuar banyak bintang) hehehehe.....boleh jadi isu kat office or jiran tetangga (akhir-akhir ni). Saya tak la layan sgt cite melayu..sekadar tengok mana yang sempat sj..tapi nora elena pnya pasal..smpai umah sharp..tak leh tukar channel lain wlupn iklan..(mengamuk anak saya coz tak dapat tgk chanel kartun)...sory ek..bagi ibu layan cite ni dulu..

Lakonan mantap aaron aziz dan siti saleha (amat-amat la sesuai) wlupn jarak usia jauh beza..gaya lakonan yg bersahaja membuatkan semua orang pompuan mengimpikan seorang suami yang sabar, penyayang, romantik, kaya, smart, pemurah & perogol (errm mungkin tidak) heheheh seperti Seth Tan..tapi persoalannya adakah masih ade lagi ciri-ciri lelaki idaman seperti ni???..fikir-fikirkanlah...

Ending story yang menarik..walaupn ade banyak blog yang meceritakan kekurangan (sikit nye hal) tapi overall memang blh cover balik.
Episod yang terakhir semalam 16/6/2011 ditonton oleh 2.7juta orang...tahniah!!!!..

Melalui chat bersama aaron aziz di tv3 semalam..dia sesungguhnya tidak menyangka yg drama ni akan meletup kebabooo. Memang pun..saya ni dr yg tak berapa minat si aaron ni blh jadi fanatik..huhuhu (goodbye remy ishak)..ape kata orang hot in the market..

Pe pe pun pesanan untuk aaron aziz..jangan lupa family yek (wife n anak-anak). time dah glamor ni la ramai pompuan (cm yvonne tu terhegeh-hegeh)..coz awk tu dh dikenali. So hargailah mereka..dulu hanya wife u jek yg  nampak (so memang patut kalau dia nk jeles kan...kan...

Tuesday, 14 June 2011

kek sponsor...

Untuk bulan ni...ade 2 biji kek yang aku sponsor (dalam waktu yang sama promote skali)..

Kek pertama aku buat khas untuk majlis perkahwinan adik iparku bertemakan biru (light blue). Disebabkan aku duduk di KL dan kenduri di Perak, aku telah mengambil langkah selamat untuk menyudahkan kerja-kerja dirumahku. Al maklumlah nama pun kenduri kan..bila masa pulak aku nk buat..jumpa sedara-mara tak hingat dunia..masa ni la nk borak bagai...kang kek entah kemana. so jalan yang aku pilih amatlah tepat (syabas!!!)..(mode : puji diri sendiri)...

To ehsan sabri (aboy) dan nurfaizah..tahniah diucapkan..semoga bahagia melayari kehidupan sebagai sepasang suami isteri, dirahmati Allah s.w.t hendaknya, sentiasa berkasih sayang, saling hormat-menghormati sesama sendiri. Insya Allah aman rumahtangga...fuhhh!!!...ayat aku tak ingat. Tapi inilah kenyataan.

Untuk kek kedua aku buatkan khas untuk majlis pertunangan sepupuku. Atas permintaannya ku tunaikan. Tema merah putih menjadi pilihan (coz dia berkenan tengok kek yang aku buat sebelum ni)..Angah!!..imah nak sebiji kek macam ni (refer pada kek sebelum ni) katanya padaku. Jadi mengenangkan kiteorang close masa kecik2 dulu..aku pun buatla untuk dia ..

To shima and Ikmal a.k.a iskandar..tahniah diatas ikatan pertunangan ini..semoga ikatan yang dibina akan erat dan tersimpul rapi untuk dibawa ke jinjang pelamin..tak lama je lagi tu..(dengar cite bulan 12)..so 6 bulan dr sekarang.

Bermulanya sesi ke 2 persekolahan...

Hari ni dah start balik budak-budak sekolah. Macam biase (eh sebelum ni tak biasa)...rutin harian pagi2 hantar budak-budak pergi sekolah..cuma yang lainnya..sekarang ni semua kena uruskan sendiri..kenapa?..coz bibik yang bertuah itu telah melepaskan dirinya dari jajahanku (huhhhh!!! ayat..macam kejam jek)...

Actually tak banyak berubah pun rutin harian..semuanya masih dalam kawalan..berehhhh!!!!...
Cumanya kalau hari-hari sebelum ni ..semua bibik yang uruskan aku main order jek tapi sekarang ni kena buat sendiri (tak de order2)..nasib baik budak2 semua dah besar...dah boleh disuruh. Untuk first day ...Alhamdulillah...tak terasa kelam kabut sangat coz dah prepare awal tapi kesian kat diorang berdua ni...(sebab dah biase duduk rumah tetiba kena duduk nursery plak) tapi tak pe la kan...hidup ni kena survival skit.

To amirul dan sufiya..be strong ok..this is what we call "indipendent".....

Friday, 10 June 2011

nora elena semakin mendebarkan...

Klimaks cite ni dh nk sampai..untuk minggu depan pastinya penuh dengan amarah..(peperangan tercetus)...seth cemburu nora ngan amir...nora dapat tahu seth yang rape dia ....perghhh!!!.tak sabau den nk nunggu..Tak kurang jugak nk tau pe yg akan terjd pd yvoone..

Kalau mengikut novel yang saya baca....nora macam tak leh terima anak dia tu...coz marah gile ngan seth...then si yvoone ni culik ank diorang. Dipaksanya seth kawin ngan dia..Tapi bila tgk sinopsis nora elena adaptasi dari novel kasih suci hanya diambil sehingga episod ke 13..lepas daripada episod tu kebanyakan sudah ada penambahan..Yang bestnya watak  yvoone dalam novel mati coz accident. Walaupun ramai orang marah dengan watak yvoone tapi saya bagi 4.5 bintang (drpd 5) untuk wan sharmila..Anak saudara kepada pelakon wan maimunah ni memang pandai main peranan..(timing) sampaikan saya pun geram tengok dia..

Dan paling penting kesudahan cerita ni akan dapat disaksikan minggu hadapan (coz dah nak habis)...Bosanla pulak lepas ni..(sbb sejak ade Nora elena ni blk umah sharp)..

Sunday, 5 June 2011

Nora elena vs Kasih yang suci

Saya ni bukanlah peminat drama bersiri...tapi penangan drama nur kasih melekatkan saya depan tv..Selesai tamat drama nur kasih...tak de drama yang melekatkan saya depan tv. Tetapi selepas munculnya drama bersiri Nora Elana di slot akasia kat tv3...terus jadi peminat setia..Sampai rumah pn tepat pd waktunya..takut termiss...

Membariskan pelakon hebat seperti Aaron Aziz, siti saleha dan zul ariffin..lakonan yang dibawakan memang natural dan berkesan dihati penonton. Walaupun siti saleha ni masih baru tapi lakonan dia natural (nampak la memang betul2x tak suka)..dan lakonan aaron aziz yang nakal (memek muka) membuatkan saya ketawa sorang2x..(dalam hati...alangkah bestnya kalau dapat suami romantik cam ni)....
Saya dapat merasakan selepas nur kasih...ni la drama yang membuatkan saya excited (rasa tak sabar nk tunggu next episode)...
antara scene yg saya suka....


akhirnya kalah jua...hehehehe
Kalau drama "nur kasih" suami tak suka si isteri tapi drama "nora elena" isteri tak suka suami..So mana yang lebih kesian......fikir-fikirkan lahhhh....

So..kepada peminat-peminat drama melayu..sokonglah drama kite ek..terbukti drama2 tempatan pun mempunyai pengikutnya yang tersendiri...Cumanya kena kaji balik waktu siaran..cm tak sesuai waktu maghrib...